Tammer Bestaat Niet!

Posted on 19/07/2009

0


witoog-aratingaU zoekt een vogel die echt tam is? Wees dan allereerst alert en kijk goed rond voordat u een vogel mee naar huis neemt. Het begrip ‘tam’ is erg vaag. Voor de een is een vogel tam als die op je vinger blijft zitten en voor de ander is die tam als je dichterbij kunt komen dan een meter afstand. Komt dit nu doordat de vogel gekortwiekt is of zit er meer achter?

Geen van beide voorbeelden geven aan wat wij onder een tamme vogel verstaan. Allereerst moet een vogel van heel jongs af aan op deskundige wijze zijn gesocialiseerd in een gezin en/of huis situatie.

Ongeacht welke vogel u bij ons wilt zien, u zult direct begrijpen wat ik bedoel. Ze kennen geen angst voor mensen en zien ook een vreemde direct als kameraad. Of u ze nu oppakt, op de vinger wilt laten stappen of zelfs omgekeerd in uw hand houdt, ze vinden het allemaal prima.

Door deze gedegen ‘basis opvoeding’ is het eenvoudig voor u als nieuwe eigenaar om verder met de vogel om te gaan, wat uw woonsituatie ook is. U kunt direct alles met de vogel doen en dat niet alleen, de vogel wil dat ook met u!

Natuurlijk is het wel zaak consequent in de omgang te zijn, omdat ze nog erg jong zijn wanneer ze bij u thuis komen en dus volop in ontwikkeling. Bij de ene soort vergt dit iets meer aandacht dan bij de andere, maar de allerbeste basis is bij allemaal gelegd. U hoeft dus geen ingewikkelde omgangsvormen te volgen om de vogel tam te krijgen. Wel hangt het uiteraard verder van u af of de vogel zo blijft als hij bij ons wordt ‘afgeleverd’.

Oh ja, voor de goede orde, wij zijn geen winkel of bedrijf, maar enthousiaste vogelliefhebbers. Zodoende worden de jonge vogels ook echt direct in huiselijke kring opgevoed waar ze uiteindelijk ook gehouden zullen worden.

Komt u gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen!

 

Advertenties